Durostick – Rust Free Powder

Durostick – Rust Free Powder

Αντιδιαβρωτική τσιμεντοειδής προστασία οπλισμού

Επαλειφόμενος τσιμεντοειδής αναστολέας διάβρω­σης οπλισμού σκυροδέματος. Mε ισχυρά αντιδια­βρωτικά στη σύνθεσή του, προστατεύει τον οπλι­σμό του σκυροδέματος από την προσβολή του από σκουριά που δημιουργείται από την εισχώρηση υγρασίας ή νερού (*). Λόγω της υψηλής συγκολλητικής του ικανότητας λειτουργεί και ως υπόστρωμα μεταξύ νέου και πα­λαιού σκυροδέματος ή κονιάματος. Κατατάσσεται ως προϊόν προστασίας οπλισμού κατά της διάβρωσης κατά ΕΝ 1504-7.

(*) Σε οξειδωμένο οπλισμό πρέπει να αφαιρεθεί η σκουριά με RUST REMOVER της DUROSTICK ή με συρματόβουρτσα, πριν την εφαρμογή του προϊόντος.

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτα:
Εκκαθάριση

Περιγραφή

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Επαλειφόμενος τσιμεντοειδής αναστολέας διάβρωσης οπλισμού σκυροδέματος. Με ισχυρά αντιδιαβρωτικά στη σύνθεσή του, προστατεύει τον οπλισμό του σκυροδέματος από την προσβολή
του από σκουριά που δημιουργείται από την εισχώρηση υγρασίας ή νερού(*). Το RUST FREE POWDER στεγανοποιεί τον οπλισμό και τον απαλλάσσει από τον κίνδυνο διάβρωσης. Λόγω
της υψηλής συγκολλητικής του ικανότητας λειτουργεί και ως υπόστρωμα μεταξύ παλαιού και νέου σκυροδέματος ή κονιάματος. Κατατάσσεται ως προϊόν προστασίας οπλισμού
κατά της διάβρωσης κατά EN 1504-7.
(*) Σε οξειδωμένο οπλισμό πρέπει να αφαιρεθεί η σκουριά με RUST REMOVER της DUROSTICK ή με συρματόβουρτσα, πριν την εφαρμογή του προϊόντος.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το RUST FREE POWDER είναι απαραίτητο για την προστασία του ακάλυπτου οπλισμού σκυροδέματος που οφείλεται είτε σε ενανθράκωση είτε σε ατελείς χυτεύσεις και βλάβες από σεισμό. Επίσης, συνιστάται η εφαρμογή του (προληπτικά) σε ιδιαίτερα λεπτές τοιχοποιίες από σκυρόδεμα, για την προστασία του σιδηρού οπλισμού σε περιβάλλον μόνιμης υγρασίας. Είναι κατάλληλο και
ως γέφυρα πρόσφυσης μεταξύ παλαιού και νέου σκυροδέματος.

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Προετοιμασία επιφάνειας Χάλυβας οπλισμού: Καθαρίζουμε τον οπλισμό από σκουριές, σκόνες, λάδια σε βαθμό Sa2 ½ κατά DIN 55928-4. Σκυρόδεμα: Οι επιφάνειες πρέπει να είναι απαλλαγμένες από σαθρά σημεία, σκόνες, λάδια και επιμελώς διαβρεγμένες.
Εφαρμογή Προσθέτουμε το RUST FREE POWDER σε νερό, σε αναλογία 4:1 κατ’ όγκο, αναδεύοντας έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους, τόσο πηκτή, ώστε να στέκεται στη βούρτσα ή στο πινέλο χωρίς να στάζει. Ως αντιδιαβρωτική επίστρωση Το υλικό εφαρμόζεται με πινέλο ή βούρτσα, σε δύο επιστρώσεις πάχους 1mm η κάθε μία, με διαφορά 2-3 ώρες μεταξύ τους  Ως γέφυρα πρόσφυσης Η επίστρωση του υλικού πάχους 2mm, θα πρέπει να είναι νωπή κατά τη διάρκεια της συνένωσης παλαιού και νέου σκυροδέματος ή κονιάματος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ως αντιδιαβρωτική προστασία οπλισμού:70-120gr/m οπλισμού
Ως συνδετική στρώση: 2kg/m2

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε χώρους προστατευμένους από την υγρασία και τον παγετό, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland. Πριν από τη χρήση, συμβουλευθείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος

1kg

has been added to your cart:
Ταμείο